Bakad torskrygg med vårprimörer och sandefjordssås

Bakad torskrygg med vårprimörer och sandefjordssås
Foto: Tv4

Bakad torskrygg med vårprimörer och sandefjordssås

Av: Curt - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

45 m

Bakad torskrygg med vårprimörer och sandefjordssås är alltid en festlig rätt att servera till middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

Ingredienser

portioner

Bakad torskrygg

  • 4 bitar torskrygg med skinn (á 150 g)
  • flingsalt
  • strösocker
  • 5 dl vatten

Sandefjordssås

  • smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g färsk pepparrot
  • 2 dl grädde
  • 0,5 citron
  • salt

Vårprimörer

  • 4 salladslökar
  • 4 morötter
  • 1 knippe rädisa
  • 1 förp salladsärtor
  • 4 gulbetor

Vinägrett

  • 2 fänkål
  • 1 kruka dill
  • citronsaft
  • vinäger
  • salt
  • peppar

Garnering

  • dill

Gör så här

Bakad torskrygg

  1. Rimma torsken i salt, socker och vatten cirka en timme. Lägg fisken i en form och ställ in i ugnen tills den når 60 grader.

Sandefjordssås

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt crème fraiche och rör om. Skala pepparroten. Tillsätt sedan grädde, riv i pepparroten och vispa.
  2. Tillsätt saft och zest från en halv citron och smaka av med salt.

Vårprimörer

  1. Skala primörerna och lägg i kallt vatten. Blanchera snabbt i kokande vatten och hacka snyggt.

Vinägrett

  1. Riv fänkålen grovt och hacka dillen. Lägg i en form och tillsätt citronsaft, vinäger, salt och peppar. Ställ kallt.