Bakad piggvar
Bakad piggvar
9 ingredienser
1 h
Bakad piggvar med rostad piggvarsås, rå champinjon och caviar är en riktigt lyxig och välsmakande huvudrätt.
Se Jonas Lagerström laga receptet

Ingredienser
- 600 g piggvarsfilé
- 150 g smör
- 1 fiskskrov (piggvarsben/skrov)
- 4 dl grädde
- 1 citron, saften
- 6-8 champinjoner (fasta och fina vita)
- svart störcaviar
- dill
- salt
Gör så här
- Skär fisken i bitar.
- Smält smöret och värm fisken försiktigt tills den har 45 grader i innertemperatur, salta.
- Rosta benen från fisken i ugnen i 20 minuter på 180 grader. Häll på grädden och baka ca 10 minuter till.
- Sila av och smaka upp med citronjuice och salt. Skumma upp vid servering.
- Toppa fisken med skummig sås, råhyvlad champinjon, caviar och dill.