Baconinlindad pilgrimsmussla

Baconinlindad pilgrimsmussla
Foto: Tv4

Baconinlindad pilgrimsmussla

Av: Anders - Stockhom

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

35 m

Vad sägs om att servera baconinlindad pilgrimsmussla med citronmarinerad blomkål som förrätt till helgens middag.**
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.**

Ingredienser

portioner

Citronmarinerad blomkål

  • blomkål
  • 1 kruka färsk timjan
  • salt
  • 1 krm svartpeppar (citronpeppar)
  • olivolja
  • 2 citroner

Baconlindade pilgrimsmusslor

  • 8 skivor bacon
  • 8 pilgrimsmusslor
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 8 tandpetare
  • 25 g smör

Gör så här

Citronmarinerad blomkål

  1. Lägg blomkålen i en form. Krydda med örter, salta, peppra, ringla över olivolja, pressa över en citron och garnera med citronskivor från den andra citronen. Ställ formen i kylen över natten.
  2. Rosta i ugnen på 225 grader (vanlig ugn) eller 200 grader varmluft till de fått lite färg. Det tar ca 25 minuter.

Baconlindade pilgrimsmusslor

  1. Börja med att steka baconskivorna ca 3-4 minuter så den får lite färg men inte blir krispig.
  2. Gnid in musslorna med lite olivolja, salt och peppar. Massera in i köttet ordentligt.
  3. Linda baconskivorna runt musslorna och fäst med tandpetare.
  4. Gör i ordning grillen för direkt mediumvärme. Bryn smöret.
  5. Grilla musslorna ca 3-4 minuter på varje sida, tills de fått fin färg och baconskivorna är krispiga.
  6. Servera de baconlindade musslorna toppat med lite brynt smör och blomkålsbuketter.