Baconinlindad pilgrimsmussla

Baconinlindad pilgrimsmussla
Foto: Tv4

Baconinlindad pilgrimsmussla

0

8 steg att laga

13 ingredienser

35 m

Vad sägs om att servera baconinlindad pilgrimsmussla med citronmarinerad blomkål som förrätt till helgens middag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Citronmarinerad blomkål

  • blomkål
  • 1 kruka färsk timjan
  • salt
  • 1 krm svartpeppar (citronpeppar)
  • olivolja
  • 2 citroner

Baconlindade pilgrimsmusslor

  • 8 skivor bacon
  • 8 pilgrimsmusslor
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 8 tandpetare
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Citronmarinerad blomkål
    Lägg blomkålen i en form. Krydda med örter, salta, peppra, ringla över olivolja, pressa över en citron och garnera med citronskivor från den andra citronen. Ställ formen i kylen över natten.
  2. Rosta i ugnen på 225 grader (vanlig ugn) eller 200 grader varmluft till de fått lite färg. Det tar ca 25 minuter.
  3. Baconlindade pilgrimsmusslor
    Börja med att steka baconskivorna ca 3-4 minuter så den får lite färg men inte blir krispig.
  4. Gnid in musslorna med lite olivolja, salt och peppar. Massera in i köttet ordentligt.
  5. Linda baconskivorna runt musslorna och fäst med tandpetare.
  6. Gör i ordning grillen för direkt mediumvärme. Bryn smöret.
  7. Grilla musslorna ca 3-4 minuter på varje sida, tills de fått fin färg och baconskivorna är krispiga.
  8. Servera de baconlindade musslorna toppat med lite brynt smör och blomkålsbuketter.
TIPS!
läs mer
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt

God & enkel mat till sportlovet

Sportlovsrecept

Läs mer