Avokadosoppa med löjrom och rödlök

0 röster
4
Avokadosoppa med löjrom och rödlök
Foto: TV4

Den här avokadosoppan blir mycket elegant med löjromsklicken i, och du mixar den snabbt och lätt. Har du inte mixer eller matberedare kan du i stället mosa avokadon med en gaffel. Det gör inget om soppan inte är alldeles slät. Den kan ätas varm eller kall.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 l grönsaksbuljong
  • 4 avokador, skalade och urkärnade
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 msk finhackad rödlök
  • 50-100 g löjrom

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och mixa lite av den med avokadon. Blanda med resten av buljongen. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  2. Slå den heta buljongmixen i värmda tallrikar eller låt soppan kallna. Lägg i en klick löjrom och hackad rödlök. Servera genast.
20 april 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept