Avokadomacka med löskokt ägg och chiliflakes

Avokadomacka med löskokt ägg och chiliflakes
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Avokadomacka med löskokt ägg och chiliflakes

8 ingredienser

10 m

Matig macka med löskokt ägg, avokado och chiliflakes. Så god och så enkel!

Ingredienser

portioner mackor
  • 2 skivor mjukt bröd (ljust eller mörkt)
  • 1 ägg
  • 1 avokado
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron
  • 1 tsk chiliflakes
  • krasse
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en kastrull och sänk försiktigt ned ägget med en sked. Koka ägget i 6 minuter och 30 sekunder. Spola i kallt vatten.
  2. Rosta eller grilla brödet. Stryk 1 msk olivolja på brödet.
  3. Dela avokadon och skiva den tunt i skalet och gröp ur den med en sked.
  4. Skala ägget och dela det i två delar på längden. Lägg avokadon på brödet och toppa med ägget, chiliflakes, salt, några droppar citron samt smörgåskrasse.