Asiatiska fiskbullar med sesamris

Asiatiska fiskbullar med sesamris
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Asiatiska fiskbullar med sesamris

18 ingredienser

20 m

Asiatiska fiskbullar med sesamris är en enkel rätt att tillaga och som passar perfekt som vardagsmiddag.

Ingredienser

portioner
  • 3 cm röd chilifrukt
  • 2 msk färsk ingefära, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 600 g torskfilé
  • 1 limefrukt
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk dill
  • 2 msk färsk koriander
  • 1,25 tsk salt
  • peppar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk honung

Servering

  • ris
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka chili och skala och grovhacka ingefära och vitlök.
  2. Ta bort eventuella ben ur fisken och lägg den i en matberedare tillsammans med vitlök, chili, ingefära, limesaft, sesamolja, fisksås, örter, salt och svartpeppar. Mixa tills du får en jämn konsistens.
  3. Forma ca 20 stycken bullar med vattensköljda händer och lägg dem på en skärbräda.
  4. Hetta upp en panna med lite olja och smör, stek bullarna på medelvärme runt om tills de har fått fin färg.
  5. Slå på kokosmjölk i pannan och krydda med currypasta, soja och honung. Koka ihop i 5 minuter.
  6. Servera fiskbullarna tillsammans med ris och sesamfrön.