Asiatiska blomkålsburgare med misodressing

30 m
4
Asiatiska blomkålsburgare med misodressing
Foto: Linus Hallgren

Ibland får folk för sig att man inte kan göra vegetariska burgare utan ägg. Galnaste jag hört. Allt du behöver är lite majsstärkelse och alla problem är som bortblåsta. /Mattias

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok Välkommen till vegoriket.

2 december 2016
30 m
4

Du behöver

Blomkålsburgare

  • 0,5 blomkålshuvud, ca 400 g
  • 1 dl jordnötter, finhackade
  • 4 salladslökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk ljus sojasås
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 400 g vita bönor (en burk eller ca 3 dl kokta)
  • hamburgerbröd
  • groddar

Picklad gurka

  • 1 gurka
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk ljus sojasås
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 msk strösocker

Misodressing

  • 1 msk vit misopasta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl yoghurt, t ex sojayoghurt

Gör så här

  1. Blomkålsburgare
    Skär blomkålshuvudet i mindre buketter. Mixa tillsammans med jordnötter, grovt hackade salladslökar, vitlöksklyftor, riven ingefära, sojasås och majsstärkelse i en matberedare. Skrapa över i en bunke.
  2. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Mixa till en slät puré i matberedaren. Blanda med blomkålsmixen. Forma biffar av smeten och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  3. Picklad gurka
    Skär långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Även skalet ska med, men sluta skala när du kommer in till kärnhuset. Lägg ner i en skål.
  4. Blanda ihop vinäger, sojasås, sesamolja och strösocker och häll över gurkan. Rör runt lite och låt stå i några minuter.
  5. Misodressing
    Blanda ihop misopasta, vinäger, ingefära, riven vitlöksklyfta och yoghurt i en skål. Klart!
  6. Rosta hamburgerbröden. Fyll med blomkålsburgarna, picklad gurka och misodressing.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept