Asiatiska blomkålsburgare med misodressing

13 röster
30 m
4
Asiatiska blomkålsburgare med misodressing
Foto: Linus Hallgren
30 m
4

Du behöver

Blomkålsburgare

  • 0,5 blomkålshuvud, ca 400 g
  • 1 dl jordnötter, finhackade
  • 4 salladslökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 tsk ljus sojasås
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 400 g vita bönor (en burk eller ca 3 dl kokta)
  • hamburgerbröd
  • groddar

Picklad gurka

  • 1 gurka
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk ljus sojasås
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 msk strösocker

Misodressing

  • 1 msk vit misopasta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl yoghurt, t ex sojayoghurt

Gör så här

  1. Blomkålsburgare
    Skär blomkålshuvudet i mindre buketter. Mixa tillsammans med jordnötter, grovt hackade salladslökar, vitlöksklyftor, riven ingefära, sojasås och majsstärkelse i en matberedare. Skrapa över i en bunke.
  2. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Mixa till en slät puré i matberedaren. Blanda med blomkålsmixen. Forma biffar av smeten och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  3. Picklad gurka
    Skär långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Även skalet ska med, men sluta skala när du kommer in till kärnhuset. Lägg ner i en skål.
  4. Blanda ihop vinäger, sojasås, sesamolja och strösocker och häll över gurkan. Rör runt lite och låt stå i några minuter.
  5. Misodressing
    Blanda ihop misopasta, vinäger, ingefära, riven vitlöksklyfta och yoghurt i en skål. Klart!
  6. Rosta hamburgerbröden. Fyll med blomkålsburgarna, picklad gurka och misodressing.
2 december 2016

Fler goda recept