Asiatisk örtpotatis med torsk i citron-och basilikasås

koket.se
Asiatisk örtpotatis med torsk i citron- och basilikasås
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Asiatisk örtpotatis med torsk i citron-och basilikasås

23 ingredienser

30 min

En riktigt smakrik och lättlagad rätt med torsk i ugn täckt med krämig sås. Till bjuds en lime- och chilidressad färskpotatissallad med krisp från rädisor och sockerärtor.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 900 g färskpotatis
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 1 schalottenlök, tunt skivad
  • 10 rädisor, halverade
  • 60 g sockerärtor
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander

dressing

  • 3 msk neutral rapsolja
  • 2 limefrukter, juice och zest från 1
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 röd chilifrukt, hackad

Fisk

  • 800 g torskfilé
  • 4 dl crème fraîche
  • 0,5-1 citron, zest och pressad saft
  • 1 kruka thaibasilika, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk fisksås
  • 0,5 msk strösocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Blanda under tiden ihop alla ingredienserna till dressingen.
  3. När potatisen kokat klart, halvera och lägg i en skål.
  4. Lägg i lök, salladslök, sockerärtor och rädisor. Slå på dressingen och vänd försiktigt om så dressingen täcker potatisen och grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grovhacka koriander och mynta och toppa potatissalladen.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Lägg torsken i en trång ugnsform.
  8. Rör samman alla övriga ingredienser till fisken, smaka av med salt och peppar.
  9. Häll över fisken och tillaga i ugn i 12-15 minuter.
  10. Servera fisken med den örtiga potatissalladen.