Asiatisk nudelsallad med pulled oats

Asiatisk nudelsallad med pulled oats

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

30 min

En vegetarisk och matig glasnudelsallad med krispiga grönsaker, pulled oat som rostats i ugnen samt en asiatisk dressing.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 250 g naturell pulled oats
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 msk sesamolja
  • 400 g kokta klippta glasnudlar [250 g okokta]
  • 50 g edamamebönor (färska sojabönor)
  • 1 morot, skalad och riven
  • 50 g rödkål, tunt skivad
  • 50 g bladspenat, sköljd
  • 20 g färsk koriander, handriven
  • 40 g jordnötter, rostade och hackade

dressing

  • 2 msk japansk soja
  • 3 msk limefrukt, saft
  • 1 msk rörsocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 röd chilifrukt, finhackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Lägg pulled oats på en plåt med sesamolja. Häll över sweet chilisås, spiskummin och sesamfrön.
  3. Rosta i ugnen i 5 minuter, ta ut och rör om och rosta ytterligare 5 minuter. ta ut och låt det svalna.
  4. Lägg pulled oats i en salladskål tillsammans med nudlar, edamamebönor, morot, rödkål, spenat, koriander, jordnötter.