Asian moules mariniere

5 röster
20 m
4
Asian moules mariniere
Foto: Tv4

Härliga musslor kokta med smakrika kryddor, grönsaker och kokosmjölk som ger grytan en asiatisk smak.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp blåmusslor
  • 2 gullök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd chili
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 10 cm ingefära
  • 2 limeblad
  • 2 dl vitvin
  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 msk soja
  • 1 msk koriander
  • olja, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med att spola musslorna i kallt vatten och rensa bort de som är trasiga.
  2. Hacka alla ingredienser utom koriander och fräs i kastrull med lite olja.
  3. När kastrullen börjar bli riktigt varm (efter ca 3-4 minuter) så häller du i musslorna och vitvin. Lägg på locket direkt, låt koka ca 2 minuter och tillsätt sedan grädden och låt koka ytterligare.
  4. När musslorna har öppnat sig tillsätter du soja och smakar av.
  5. Toppa med färsk koriander innan servering!
27 april 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...