Asian moules mariniere

Asian moules mariniere
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Asian moules mariniere

8

5 steg att laga

12 ingredienser

20 m

Härliga musslor kokta med smakrika kryddor, grönsaker och kokosmjölk som ger grytan en asiatisk smak.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 förp blåmusslor
  • 2 gula lökar
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 stjälk citrongräs
  • 10 cm ingefära
  • 2 limeblad
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 msk soja
  • 1 msk koriander
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Börja med att spola musslorna i kallt vatten och rensa bort de som är trasiga.
  2. Hacka alla ingredienser utom koriander och fräs i kastrull med lite olja.
  3. När kastrullen börjar bli riktigt varm (efter ca 3-4 minuter) så häller du i musslorna och vitvin. Lägg på locket direkt, låt koka ca 2 minuter och tillsätt sedan grädden och låt koka ytterligare.
  4. När musslorna har öppnat sig tillsätter du soja och smakar av.
  5. Toppa med färsk koriander innan servering!
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer