Asian moules mariniere

Asian moules mariniere
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Asian moules mariniere

12 ingredienser

20 m

Härliga musslor kokta med smakrika kryddor, grönsaker och kokosmjölk som ger grytan en asiatisk smak.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp blåmusslor
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 10 cm ingefära
  • 2 limeblad
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl kokosmjölk
  • 3 msk soja
  • 1 msk koriander
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Börja med att spola musslorna i kallt vatten och rensa bort de som är trasiga.
  2. Hacka alla ingredienser utom koriander och fräs i kastrull med lite olja.
  3. När kastrullen börjar bli riktigt varm (efter ca 3-4 minuter) så häller du i musslorna och vitvin. Lägg på locket direkt, låt koka ca 2 minuter och tillsätt sedan grädden och låt koka ytterligare.
  4. När musslorna har öppnat sig tillsätter du soja och smakar av.
  5. Toppa med färsk koriander innan servering!