Årets sill på Långbro 2019

Fredrik Eriksson ny

Årets sill på Långbro 2019

14 ingredienser

20

Sill med mörk senapssås, dill, gräslök, saltgurka och crème fraiche är året sill på Långbro 2019. Här finns receptet så även du kan laga den till sommarens middagar, bufféer och festligheter!

Ingredienser

portioner
  • 8 inlagd sill
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 2 saltgurkor
  • 0,5 dl crème fraîche

Mörk senapssås

  • 0,5 dl senap
  • 0,5 msk senapspulver
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 espresso
  • 100 g farinsocker
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 tsk soja
  • 1 dl olja

Gör så här

  1. Skär sillen fint och lägg ut den på ett fat .

Mörk senapssås

  1. Blanda alla ingredienser till senapssåsen och vispa i oljan i en tunn stråle.
  2. Häll såsen över sillfiléerna på fatet. Spara såsen som blir över.

Servering

  1. Hacka dill och skär gräslök.
  2. Fintärna saltgurkorna.
  3. Lägg crème fraiche i en spritspåse.
  4. Garnera sillfatet med dill, gräslök, saltgurka och spritsa crème fraiche över.