Årets sill på Långbro 2019

7 röster
20
4

Sill med mörk senapssås, dill, gräslök, saltgurka och crème fraiche är året sill på Långbro 2019. Här finns receptet så även du kan laga den till sommarens middagar, bufféer och festligheter!

Visa mer
20
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 inlagda sillfiléer
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 2 saltgurkor
  • 0,5 dl crème fraiche

Mörk senapssås

  • 0,5 dl senap, original
  • 0,5 msk senapspulver
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 espresso
  • 100 g farinsocker
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 2 tsk soja
  • 1 dl olja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär sillen fint och lägg ut den på ett fat .
  2. Mörk senapssås
    Blanda alla ingredienser till senapssåsen och vispa i oljan i en tunn stråle.
  3. Häll såsen över sillfiléerna på fatet. Spara såsen som blir över.
  4. Servering
    Hacka dill och skär gräslök.
  5. Fintärna saltgurkorna.
  6. Lägg crème fraiche i en spritspåse.
  7. Garnera sillfatet med dill, gräslök, saltgurka och spritsa crème fraiche över.
21 juni 2019

Laddar fler recept...