Arancini på svamprisotto

POPULÄRT
Arancini på svamprisotto
Foto: TV4
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso

Arancini på svamprisotto

11

6 ingredienser

30 min

Små friterade och frasiga bollar som du med fördel gör på risotto som blivit över. Servera som smårätt, snacks eller förrätt. Tips! Här hittar du recept på svamprisotto >>

Ingredienser

portioner4
  • 600 g risotto, kall (se tips!)
  • ca 2 dl vetemjöl
  • ca 3 dl ströbröd
  • ca 2 ägg
  • neutral rapsolja, till fritering

Till servering

  • citron, i klyftor
  • persilja, finhackad

Gör så här

  1. Rulla kall risotto till små bollar.
  2. Häll upp vetemjöl i en djup tallrik och ströbröd i en annan. Vispa upp ägg i en tredje.
  3. Rulla bollarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  4. Värm rapsoljan i en stor kastrull till 160 grader.
  5. Fritera bollarna i omgångar tills de har fin färg.
  6. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Lägg upp på fat med citronklyftor. Strö gärna över lite hackad persilja. Ät genast!
TIPS!
läs mer
Färga ägg naturligt

Påsktips i köket!

Koka perfekta ägg, påskdukning och fina fjädrar

Läs mer