Vispa ägg och strösocker på låg hastighet, öka sedan och vispa ett par minuter tills smeten blir fluffig.
Sikta de torra ingredienser och vänd ner i smeten.
Häll upp smeten i formen och grädda i ca 35 minuter på nedersta falsen i ugnen.
Ta ut formen ur ugnen och låt den svalna några minuter. Skär loss kanterna på kakan med en liten kniv och lossa kanten.
Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper på ett galler. Sätt på formen som ett lock och låt kakan svalna helt.
Vaniljkräm
Dela vaniljstången på längden och lägg den i en kastrull.
Häll i mjölken och koka upp.
Vispa upp äggulorna med sockret och majsstärkelse i en bunke.
Häll den varma vaniljmjölken över och vispa under tiden.
Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud tills krämen börjar tjockan. Dra av från värmen och vispa i smöret.
Ta bort vaniljstången och passera genom en sil. Låt svalna.
Äppelkompott
Skala och kärna ur äpplena samt skär dem i små tärningar.
Lägg tärningarna i en kastrull och häll på vatten. Koka upp och sjud ett par minuter tills äpplena börjar mjukna.
Tillsätt syltsocker och kanel och koka ytterligare ett par minuter. Låt svalna.
Montering
Skär upp botten i tre bottnar.
Bred ut äppelkompotten på den första botten samt spritsa ett jämnt lager med vaniljkräm på nästa botten och jämna till med en palett. Lägg på den sista botten.
Vispa upp grädden och bred ut den över tårtan och forma en kulle på mitten.
Marsipantäcke
Kavla ut marsipanen antingen mellan två plastark eller med hjälp av lite maizena om det behövs.
Lägg marsipanen på tårtan och garnera med marsipanrosor.