Äppelpajspannacotta med krisp

POPULÄRT
koket.se
Äppelpajspannacotta med krisp
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Äppelpajspannacotta med krisp

13 ingredienser

40 min + 2-3 timmar i kylen

Äppelsmulpaj i form av en tjusig pannacotta. En helt ljuvligt god dessert som passar fint att göra till många och är tacksam att förbereda i god tid.

Se Fredrik Nylén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gelatinblad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 2,5 dl gräddfil

Topping

  • 2-3 syrliga äpplen (gärna svenska)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk strösocker
  • 25 g smör

Smul

  • 100 g smör
  • 2 dl havregryn (välj rent havre för glutenfritt smul)
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min.
  2. Koka upp grädde, socker och kanel.
  3. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ned dem i den varma grädden.
  4. Rör till sist ner gräddfilen.
  5. Häll upp på portionsformar och låt stelna i kylen 2-3 timmar.
  6. Blanda samman alla ingredienser till smulet och rosta i en torr stekpanna.
  7. Skala och tärna äpplena. Stek dem mjuka i smör tillsammans med kanel och socker.
  8. Toppa pannacottan med smörstekta äpplen och det rostade smulet.