Glutenfri äppelpaj med mandel och kokos

Tea Malmegård 2016

Glutenfri äppelpaj med mandel och kokos

9 ingredienser

Teas recept på en naturligt glutenfri äppelkaka som sötas med honung.

Ingredienser

Botten och topping

  • 150 g mandelmjöl
  • 150 g riven kokos
  • 90 g kokosolja, kallpressad
  • 150 g honung
  • 5 g malen kanel
  • 1-2 g havssalt

äppelkompott

  • 6-8 äpplen (förslagsvis rubiola eller cox orange från Sverige) [550 g tärnat]
  • 5 g malen kanel
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft och förbered en springform med ett bakplåtspapper.
  2. Blanda alla ingredienser till botten och toppingen i en bunke.
  3. Lägg hälften av smulet i botten på springformen.
  4. Skala och tärna äpplena och lägg i kastrullen tillsammans med vaniljen och värm tills de släpper vätska. Tillsätt kanelen efter 2-3 minuter och rör runt ordentligt.
  5. Häll äppelkompotten över smulet och toppa med resten av smulorna. Baka i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.