Äppelcaprese

Äppelcaprese
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Äppelcaprese

4

7 ingredienser

15 m

”Jag älskar som bekant caprese i alla varianter. På sommaren gör jag gärna med persikor och på hösten är det otroligt gott med äpple.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4
  • 2-3 äpplen (av valfri sort, gärna med hög syra)
  • salt
  • 2 mozzarellaostar
  • svartpeppar, nymald
  • 0,5 dl pumpakärnor, gärna rostade
  • 2-3 msk olivolja
  • färsk körvel

Gör så här

  1. Skiva äpplena tunt.
  2. Koka äppelskivorna i saltat vatten i 10 sekunder.
  3. Lägg ut skivorna på ett fat och bryt över mozzarellaosten.
  4. Strö över svartpeppar, pumpafrön och ringla över olivolja samt toppa med körvel.