Apelsinsill med stjärnanis

Apelsinsill med stjärnanis
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Apelsinsill med stjärnanis

9 ingredienser

20 min

En klar sill som du gör på 5-minuterssill med smak av apelsin och anis. Låt gärna sillen stå till sig några dagar för att få ut all smak från stjärnanisen.

Ingredienser

  • 1 förp 5-minuterssill
  • 2-3 lagerblad
  • 5 stjärnanis
  • 0,5 apelsin, i tunna skivor
  • 1 apelsin, färskpressad juice [1 dl]
  • 0,5 dl ljust muscovadosocker
  • 10 svartpepparkorn
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 0,5 kruka dill, grovhackad

Gör så här

  1. Öppna sillpaketet, häll av och spara spadet.
  2. Skär sillen i cm-stora skivor på snedden. Lägg i en skål. Tillsätt sillspadet.
  3. Tillsätt lagerblad, stjärnanis och apelsinskivor. Rör ner muscovadosocker och apelsinjuice.
  4. Skala och skär rödlöken i mycket tunna skivor, använd gärna en mandolin. Tillsätt rödlök, svartpepparkorn och dill. Låt stå i kylen fram till servering.