Pumpasoppa

Pumpasoppa
Foto: TV4

Pumpasoppa

8

3 steg att laga

11 ingredienser

40 min

En välsmakande färgexplosion med pumpa, ingefära och yoghurt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Masi Levarie Soave Classico
Artikelnummer 6997
Ursprung Italien
Ljuvt vitt vin från norra Italien, mjuka fina syror och lätt gurka/melonsmak som passar till pumparätter

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 50 g smör
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 800 g pumpa
  • 1 l vatten
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 2 klyfta vitlök, finhackade
  • en bra bit ingefära, finhackad
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk citron, saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Smält smör med buljong och fräs sedan på lök, vitlök och ingefära. Om det börjar klibba för mycket tillsätt lite extra smör alternativt en skvätt vatten.
  2. När löken börjat lukta sött häller du på pumpan och steker på den en sväng, ca 3-4 min. Häll på vattnet och sätt på locket. Låt koka tills pumpan mjuknat, ca 15 min. Dra av och låt svalna en aning.
  3. Mixa ordentligt tills slät och tillsätt yoghurt, citronsaft. Smaka av och krydda vid behov.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Supergod och krämig avokadopasta

Skapa nya rätter med resterna i kylen

Rädda maten!

Läs mer