Antipasti med tryffelsalami och parmesankräm

0 röster
10 min
Antipasti med tryffelsalami och parmesankräm

Italiensk salami som kryddats varsamt, lufttorkats och smaksatts med tryffel. Passar fint på charkbrickan tillsammans med en god lagrad ost.

Zeta tryffelsalami produktbild
10 min

Du behöver

  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 0,5 förp Zeta mascarpone
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
  • 1 förp Zeta Salami med tryffel

Gör så här

  1. Rosta de hackade hasselnötterna i het torr panna tills de fått lite färg. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Riv parmesan fint, ca 1 dl. Blanda med 125 g mascarpone (en halv burk). Krydda med färskmalen svartpeppar.
  3. Klicka en liten klick ostkräm på varje salamibit. Vik över ena kanten så att lite av ostkrämen hamnar lägst ut på kanten.
  4. Doppa kanten i de hackade nötterna och sätt i en tandpetare. Servera!
29 juni 2020