Ansjovisröra med potatis

Ansjovisröra med potatis
Foto: TV4

Men en burk ansjovis och några kalla potatisar hemma vänder du lätt ihop en god vickning eller rustik lunch.

2 juni 2009
4

Du behöver

  • 100 g ansjovisfiléer
  • 12 st små potatisar, kokta
  • 2 st små rödlökar, i skivor
  • 0,5 dl hackad persilja
  • ev chiliflingor

Sås:

  • 1 st gul lök, finhackad
  • smör
  • 2 dl vispgrädde
  • ansjovisspad
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Låt ansjovisen rinna av och ta vara på spadet.
  2. Fräs löken till såsen i smör. Tillsätt grädde och koka ihop i ca 3 minuter. Smaka av med ansjovisspad och vitpeppar.
  3. Stek potatisen i lite smör. Lägg över ansjovisfiléerna och rödlöken. Låt allt bli varmt. Ringla över såsen och garnera med persilja. Ett par nypor chiliflingor ger extra sting.
Kommentera receptet

Fler goda recept