Karibiska kycklingspett med papayasallad

0 röster
Karibiska kycklingspett med papayasallad
Foto: Olof skipper

Kycklingspett som är goda till lunch middag eller som småplock på buffén. Receptet ger 10 små spett.

Se fler recept från

Du är vad du äter


Visa mer

Du behöver

  • 10 små träspett, blötlagda
  • 450 g kycklinglårfilé

Glaze

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,5 liten röd chili, finhackad
  • 1 lime, saften
  • 1 dl färsk slätbladig persilja, finhackad
  • 2 msk nyttig ketchup
  • 2 msk olja
  • 0,5 krm salt

Papayasallad

  • 2 dl omogen papaya, riven
  • 3 msk fisksås
  • 2 cm färsk ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färsk, slätbladig persilja, hackad
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 2 tsk honung
  • 2 lime, pressade
  • 2 nävar färsk spenat, späd
  • 2 nävar rucola, späd

Gör så här

  1. Putsa kycklingfiléerna och trä upp på blötlagda spett.
  2. Glaze
    Blanda alla ingredienser till glazen.
  3. Pensla på spetten och låt marinera minst 1-2 timmar.
  4. Grilla eller stek kycklingspetten på grillen alternativt i ugnen tills de är genomstekta.
  5. Papayasallad
    Blanda ingefära, vitlök, fisksås, honung, persilja, koriander, och lime i en separat skål.
  6. Lägg spenat, ruccola och papaya i en stor salladsskål.
  7. Slå över dressingen och blanda runt försiktigt.
25 maj 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept