Het thaigryta med kyckling

Anna Skipper
Anna Skipper

Het thaigryta med kyckling

18

15 ingredienser

40 min

Laga gärna thaigrytan i en gjutgärnsgryta då den blir otroligt mustig och god! /Anna Skipper

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner6
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 gula paprikor
  • 1 broccoli, färsk
  • 3 salladslökar
  • 1 zucchini, liten
  • 5 cm ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 1 msk fisksås
  • 1 citron
  • 1 msk mango chutney
  • 1 förp kokosmjölk
  • smör, till stekning (eller olja)
  • salt
  • färsk röd chili, för extra hetta

Gör så här

  1. Dela kycklinglår filéerna i 4 delar.
  2. Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
  3. Dela broccoli i små buketter.
  4. Skär zucchini i centimeterstora bitar.
  5. Skala och skär löken i mindre bitar.
  6. Finhacka ingefära och vitlök
  7. Hetta upp gjutgärnagrytan och lägg ned smör alt olja.
  8. Fräs kycklingen och pressa över citron.
  9. Tillsätt röd currypasta och stek kycklingen ca 5 minuter.
  10. Lägg ned grönsaker och fräs ytterligare några minuter.
  11. Tillsätt kokosmjölk och mango chutney.
  12. Låt puttra ca 15-20 minuter.
  13. Smaka av med ytterligare röd currypasta och lite salt beroende på hur stark du vill ha din thairätt.
  14. Vill man ha den riktigt het kan man även tillsätta färsk röd chili.