Het thaigryta med kyckling
Het thaigryta med kyckling
15 ingredienser
40 min
Laga gärna thaigrytan i en gjutgärnsgryta då den blir otroligt mustig och god! /Anna Skipper
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 kg kycklinglårfilé
- 2 gula paprikor
- 1 broccoli, färsk
- 3 salladslökar
- 1 zucchini, liten
- 5 cm ingefära
- 3 klyftor vitlök
- 1-2 msk röd currypasta
- 1 msk fisksås
- 1 citron
- 1 msk mango chutney
- 1 förp kokosmjölk
- smör, till stekning (eller olja)
- salt
- färsk röd chili, för extra hetta
Gör så här
- Dela kycklinglår filéerna i 4 delar.
- Kärna ur och dela paprikan i mindre bitar.
- Dela broccoli i små buketter.
- Skär zucchini i centimeterstora bitar.
- Skala och skär löken i mindre bitar.
- Finhacka ingefära och vitlök
- Hetta upp gjutgärnagrytan och lägg ned smör alt olja.
- Fräs kycklingen och pressa över citron.
- Tillsätt röd currypasta och stek kycklingen ca 5 minuter.
- Lägg ned grönsaker och fräs ytterligare några minuter.
- Tillsätt kokosmjölk och mango chutney.
- Låt puttra ca 15-20 minuter.
- Smaka av med ytterligare röd currypasta och lite salt beroende på hur stark du vill ha din thairätt.
- Vill man ha den riktigt het kan man även tillsätta färsk röd chili.