Grillade kycklingburgare

Grillade kycklingburgare
Foto: Tv4
Anna Skipper
Anna Skipper

Grillade kycklingburgare

3

23 ingredienser

30 min

Serveras med mangosalsa och en nyttig coleslaw.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

Kycklingburgare

  • 800 g kycklingfärs
  • 3 salladslökar, finhackade
  • 3 klyftor vitlök, rivna
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 0,5 kruka koriander, finhackad
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 limefrukt, saften
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk flingsalt
  • olivolja

Mangosalsa

  • 0,5 mango
  • 0,5 kruka mynta
  • 2 dl grekisk yoghurt, tjock
  • 1 msk mango chutney
  • 1 krm chilifrukt (eller cayennepeppar)

Nyttig coleslaw

  • 5 dl vitkål, riven
  • 4 morötter, rivna
  • 1 msk hel kummin, rostad
  • 2 dl yoghurt, fet
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • tabasco, några stänk
  • 1 msk chilisås (kan uteslutas för helt sockerfri variant)
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Kycklingburgare
    Blanda ingredienserna och forma till ganska stora kycklingburgare.
  2. Grilla snyggt i grillpanna så de får fina ränder.
  3. Mangosalsa
    Kör alla ingredienser i en blender eller med stavmixer.
  4. Låt dra minst 1 timma i kylen innan servering.
  5. Nyttig coleslaw
    Förväll kålen hastigt i hett vatten.
  6. Låt svalna.
  7. Blanda alla ingredienser.
  8. Låt stå en timma innan servering.