Nyttiga burgare

Nyttiga burgare
Foto: Tv4
Anna Skipper
Anna Skipper

Nyttiga burgare

16 ingredienser

1h

Anna Skippers vegetariska burgare.

Brödet kan även ersättas av ett salladsblad. Då blir burgaren glutenfri!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Bönbiffar

  • 4,5 dl färdigkokta kidneybönor
  • 2,5 dl zucchini, riven, lättfräst
  • 1 morot, riven
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 dl misobuljong (ev 1,5 dl)
  • 2 msk färska örter
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • mörkt fullkornsbröd, i tunna skivor
  • salladsblad
  • 1 gul lök
  • 1 tomat
  • mjölksyrad gurka, hackad
  • En klick yoghurt
  • nyttig ketchup

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Kör alla ingredienser till bönbiffarna i en mixer eller mixa med en stavmixer till en grov smet.
  2. Forma biffarna och stek på svag värme i smör.
  3. Montera genom att först skiva lök, tomat och sallad.
  4. Stansa ut rundlar av brödet med hjälp av ett glas.
  5. Lägg burgarna i bröden och lägg därefter på grönsakerna, ketchup.
  6. Lägg på brödlocket.