Bönröra

Bönröra
Foto: Ulf Huett

Bönröra

11 ingredienser

Om alla hjälper till i köket blir det mycket roligare att äta sen. Det kanske tar lite längre tid men det kan det ju vara värt! Receptet kommer från boken Barnens bästa fest.

Receptet är beräknat för 4-6 personer.

Välj bort fläsket om du vill ha vego, salta då lite mer.

Läs mer om boken och kolla in alla recept från

Barnens bästa fest

Ingredienser

  • 100 g rökt sidfläsk
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskummin, nystött
  • ev 0,5 tsk chilipulver (sambal oelek eller harissa)
  • 1 förp tomat, gärna ekologiska [500 g]
  • 1 dl hönsbuljong (eller lantbuljong)
  • 1 förp bruna bönor, (cirka 400 g gärna ekologiska)
  • färsk koriander (eller persilja)

Gör så här

  1. Tärna fläsk, rödlök, vitlök och paprika.
  2. Fräs det mjukt i olja i en panna. Välj bort fläsket om du vill ha vego, salta då lite mer.
  3. Krydda med spiskummin och eventuellt lite chili.
  4. Tillsätt tomaterna och späd med buljong.
  5. Häll i de kokta bönorna och låt allt koka ihop på låg värme cirka 20 minuter.
  6. Toppa med hackad koriander eller persilja.