Krämig potatissallad
Krämig potatissallad
10 ingredienser
Nästan alla tycker om en riktigt krämig potatissallad. Men ofta blir salladerna väldigt feta med mycket majonnäs och annat onyttigt, och därför har vi gjort en lättare och fräschare variant. Några ätliga ringblomsblad är vackert att strö över. /Ulrika & Anna
Receptet är hämtat ur kokboken Med smak av salt och sommar.
Receptet är beräknat för 6-8 personer.
Ingredienser
- 1 grönt syrligt äpple
- 0,5 gurka
- 1 kg färskpotatis, kokt
- 1 purjolök
- 1 gul lök, liten, gärna färsk
- 1 dl smörgåsgurka, hackad
- 3 dl gräddfil
- 2 msk lättmajonnäs
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
- Kärna ur och eventuellt skala äpple och gurka.
- Skär dem och potatisen i tärningar.
- Finhacka purjolök och lök och blanda allt med smörgåsgurka, gräddfil och majonnäs.
- Salta och peppra efter smak.