Klassisk smörgåstårta
Klassisk smörgåstårta
21 ingredienser
30 min
Klassisk smörgåstårta med tonfisk, räkor och lax. Låt den gärna vila i kylen över natten.
Ingredienser
- 12 skivor landgångsbröd, utan kanter
Fyllning 1
- 1,5 dl lättmajonnäs
- 2 dl lätt crème fraiche
- 150 g rökt lax, i tärningar
- 150 g skalade räkor, i fina bitar
- 3 msk dill, hackad
Fyllning 2
- 1 dl lättmajonnäs
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 förp tonfisk
- 1 msk chilisås
- 1 msk svensk senap
- 1 msk dill, hackad
- 2 ägg, hårdkokta och hackade
Garnering
- 1 dl lättmajonnäs
- 1 dl lätt crème fraiche
- 400 g skalade räkor
- 12 skivor rökt lax, tunna skivor
- gurka, tunt skivad
- citron, skivor
- skiva tomat
- dillvippa
Gör så här
- Rör ihop majonnäs och crème fraîche till fyllning 1. Rör ner lax och räkor och hackad dill.
- Rör ihop majonnäs och crème fraîche till fyllning 2. Låt tonfisken rinna av och mosa den lite.
- Rör ner den och chilisås, senap och hackad dill. Smaka av.
- Lägg ut tre brödskivor som botten. Fördela hälften av fyllning 1 över dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden och tryck till - lite som att bygga lego!
- Bred fyllning 2 över brödskivorna och strö över hackade ägg. Lägg på tre nya brödskivor på samma ledd som de första. Bred resten av fyllning 1 över och täck med de sista brödskivorna på andra ledden. Tryck till.
- Svep in tårtan i plastfolie och ställ den kallt några timmar, gärna över natten.
- Rör ihop majonnäs och crème fraîche till garneringen och bred över och runtom hela tårtan. Gör små laxrosor och garnera tårtan som på bilden eller efter din egen fantasi.