Vanilj- och yoghurtpudding med rabarber
Vanilj- och yoghurtpudding med rabarber
11 ingredienser
Den här puddingen eller pannacottan med yoghurt och smörstekt rabarber är i toppklass. Yoghurten gör den så totalt superharmonisk i både smak och konsistens.
Ingredienser
Vanilj- och yoghurtpudding
- 3 gelatinblad
- vatten
- 2 dl grädde
- 5 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl turkisk yoghurt
Anettes stekta rabarber
- 3 rabarber
- 1,5 dl rörsocker
- 1 msk rom
- 3-4 msk smör
Till servering
- mandelskorpor, krossade
Gör så här
Vanilj- och yoghurtpudding
- Vila gelatinbladen i en skål med kallt vatten och ställ dem åt sidan. Under tiden bladen ligger och simmar så blandar du grädde, socker och vaniljsocker i en kastrull.
- Värm upp blandningen tills det börjar småputtra och sockret smälter fint.
- Dra kastrullen av värmen och rikta din uppmärksamhet mot gelatinbladen. Krama vattnet ur gelatinet och lägg ned det i den varma gräddblandningen.
- Ta av kastrullen från värmen och vispa runt tills gelatinet smälter av värmen och ställ det sedan att svalna en liten stund innan du blandar ned youghurten.
- Häll upp din pudding i fina skålar och låt stå i ett par timmar i kylskåpet för att stelna. Då har du fått en rejäl yta på skålen och kan toppa den.
Anettes stekta rabarber
- Skär rabarbern i mindre bitar och lägg dem åt sidan ett tag.
- Smält smör, vaniljsocker och socker och häll på romen, ner med rabarberbitarna och låt dem puttra stilla tills de är mjuka men inte sönderkokade. Peta lite i dem med en potatissticka.
- Stäng av värmen och låt dem stå och svalna tills puddingen är klar. (om du ställer dem i kylen för att vänta på puddingen så tänk på att värma upp dem en smula innan du toppar med dem, smöret stelnar och det ser inte så aptitligt ut)
- Toppa även med några krossade mandelskorpor, du måste ha lite crunch i den här mjuka, milda efterrätten.