Tapasbricka med svenska korvar, marinerade grönsaker, cheddarostdipp och sötstark yoghurt

Tapasbricka med svenska korvar, marinerade grönsaker, cheddarostdipp och sötstark yoghurt
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Tapasbricka med svenska korvar, marinerade grönsaker, cheddarostdipp och sötstark yoghurt

0

20 ingredienser

En underbar tallrik med blandade korvar och småplock som marinerade grönsaker och dipp på cheddarost.

Ingredienser

portioner4
  • 600 g blandade korvar
  • 100 g oliver
  • 100 g fefferoni
  • 100 g parmesanost, reggiano
  • 100 g marinerade vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka gräslök
  • 2 röda chilifrukter
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk citron, saft
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl Philadelphia
  • 2 msk honung
  • 2 tsk chili explosion
  • 100 g cheddarost
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl rapsolja
  • 3 droppar rök extrakt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär korven i tjockare skivor.
  2. Skär osten i bitar.
  3. Mixa basilika, gräslök och chili med olivolja och citronsaft.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Marinera osten, oliver, fefferoni och vitlöken i örtolja.
  6. Smaka av med citron, salt och peppar.
  7. Blanda yoghurten med philadelphia och honung.
  8. Smaka av med chili explosion och salt.
  9. Koka upp vatten och olja, häll vätskan på osten och mixa slät, smaka av med salt och rökextrakt.