600 g färskpotatis (går bra med liten mandelpotatis)
150 g spetskål, skuren i mindre bitar
100 g champinjoner (små)
2 färsk lök, tunt skurna
2 msk färsk rosmarin, hackad
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
150 g färskost
1 dl gräddfil
1 msk citron
2 tsk torkad fänkål
1 msk Laphroaig whisky
rucolasallad, till garnering
salt
svartpeppar
Gör så här
Bryn steken runt om i smör och olja, salta och peppra. Tillaga den sedan klart i ugnen i 160 grader hetluft i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader.
Halvera potatisen och koka i saltat vatten i ca 15 minuter. Häll av och ställ åt sidan.
Koka spetskålen i saltat vatten i ca 4 minuter, häll av och ställ åt sidan.
Stek champinjonerna i lite brynt smör.
Blanda potatis, kål, lök, champinjoner och rosmarin med olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
Vispa ihop philadelphiaost, gräddfil, citron, fänkål och whisky med salt och peppar till en jämn creme.
Skiva steken vid servering och servera den med potatissalladen och whiskycremen.