Hamburgare med sallad, rödlök, cocktailtomat & cheddar
Hamburgare med sallad, rödlök, cocktailtomat & cheddar
16 ingredienser
En saftig hamburgare på nötkött med krispig sallad, tomat, lök och dessutom krämig cheddarost.
Ingredienser
- 800 g nötfärs
- 0,5 dl vatten
- rapsolja, till stekning
- 1 krispsallad, huvud, plockad och sköljd
- 1 rödlök, tunt skivad
- 12 körsbärstomat, halverade
- 2 saltgurkor, klyftade
- 2 dl majonnäs
- 0,5 dl gräddfil
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk skånsk senap
- 1 dl saltgurka, hackad
- 4 hamburgerbröd
- 8 skivor cheddarost
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda färsen med lite vatten till en jämn smet.
- Forma fyra bollar och platta ut dem till hamburgare.
- Salta och peppra köttet innan stekning.
- Stek dem i en het panna i ca 4 minuter på varje sida, hamburgaren skall fortfarande vara rosa inuti.
- Blanda majonnäs, gräddfil, tomatpuré, senap och saltgurka, smaka av med salt och peppar.
- Rosta bröden under grillgallret.
- Lägg dubbla ostskivor på hamburgarna och smält dem under grillgallret.
- Montera hamburgaren med dressing i botten, sallad, hamburgare, tomat och rödlök.
- Servera gärna med en extra sallad.