Grillad biff med sötpotatisaioli, grönsallad och creme fraiche "bearnaise"

Grillad biff med sötpotatisaioli, grönsallad och creme fraiche "bearnaise"
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Grillad biff med sötpotatisaioli, grönsallad och creme fraiche "bearnaise"

4

10 ingredienser

En grillad biff som serveras med aioli på sötpotatis och krispig grönsalllad är inte dumt!

Se Andreas Nylén i Italien här!

Ingredienser

portioner4
  • 600 g biff, hängmörad
  • 50 g rucolasallad
  • 1 krispsallad
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 sötpotatis
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl rapsolja
  • 1 äggula
  • 2 msk limefrukt, juice
  • crème fraîche bearnaise

Gör så här

  1. Grilla biffen i ca 5 minuter på varje sida.
  2. Plocka ruccola, krispsallad och basilika till en härlig sallad.
  3. Skala och skär ner sötpotatisen i mindre bitar. Koka potatisen i saltat vatten i ca 20 minuter.
  4. Hacka vitlöken. Häll av vattnet och mixa potatisen med vitlök, limejuice och äggula. Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
  5. Servera biffen ihop med sallad, aioli och creme fraiche ”bearnaise”