Varmrökt sejfilé med ljummen färskpotatis i curryremoulad
Varmrökt sejfilé med ljummen färskpotatis i curryremoulad
13 ingredienser
Filé av sej som är varmrökt som serveras med en färskpotatis och remoulad med smak av curry.
Tävla om en oförglömlig matweekendresa till regionen Glasriket, Kalmar och Öland här!
Ingredienser
- 600 g rökt sej
- 500 g färskpotatis
- 3 äggulor
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 5 dl rapsolja
- 100 g pickles, hackade
- 1 tsk curry
- 0,5 dl gräddfil
- dill
- citron
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Dra av skinnet på fisken, skär den i fyra bitar.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten i ca 15 minuter.
- Låt svalna och skär den i skivor.
- Vispa äggulorna kraftigt tillsammans med vinäger, senap och lite salt.
- Tillsätt olja i en tunn stråle så att såsen tjocknar.
- Blanda majonnäsen med pickles, curry och gräddfil, smaka av med salt och peppar.
- Blanda den ljumna potatisen med remouladsåsen och servera med fisken.
- Garnera med dill och citron.