Räkcocktail med citronkokt bulgur, sockerärtor, cocktailtomater och dill

0 röster
4
Räkcocktail med citronkokt bulgur, sockerärtor, cocktailtomater och dill
Foto: Jacob Grange

En fräsch cocktail på räkor är aldrig fel. Suveränt som huvudrätt men även toppen som en liten förrätt.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g räkor med skal
  • olivolja, till stekning
  • 0,5 gul lök, skalad
  • 0,5 morot, skalad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 lagerblad
  • dillstjälkar
  • 1 dl citronjuice
  • 100 g bulgur, helt & skalat
  • 1 förp sockerärtor
  • 100 g cocktailtomater
  • 1 knippe dill
  • 1 citron, i klyftor
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala räkorna, spara skalen.
  2. Hacka lök, morot, vitlök och selleri, stek dem tillsammans med skalen i en kastrull.
  3. Tillsätt vitt vin och koka upp.
  4. Tillsätt vatten, lagerblad, citron och stjälkar. Koka i 30 minuter.
  5. Sila buljongen och smaka av med salt. Koka bulgur i buljongen i ca 30 minuter.
  6. Häll av buljongen och kyl av bulguren ordentligt innan servering.
  7. Strimla sockerärtorna och koka dem i 2 minuter i saltat vatten, sila av vattnet och kyl ned i kallt vatten.
  8. Dela tomaterna på hälften och blanda dem tillsammans med sockerärtor och bulgur.
  9. Servera tillsammans med räkor, dill och citron.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...