Japansk sommarlax med sötsyrliga grönsaker

0 röster
4
Japansk sommarlax med sötsyrliga grönsaker
Foto: Jacob Grange

En grym varmrätt på lax som serveras med fräscha sötsyrliga grönsaker.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 2 dl teriyakisås
  • 0,5 dl limejuice
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl sesamfrö
  • 2 dl risvinäger
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 0,5 gurka, skalad
  • 6 rädisor
  • 6 champinjoner, skivade
  • 0,5 fänkål, tunt skivad
  • 1 avokado, tärnad
  • koriander till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor.
  2. Marinera den sedan i lime, salt, teriyakisås och sesamfrö, spar lite sås och sesamfrö till serveringen.
  3. Koka upp vinäger, socker och vatten, låt svalna.
  4. Hyvla gurkan och rädisan till skivor.
  5. Häll lagen på grönsakerna och låt dra i ca 40 minuter.
  6. Servera dem tillsammans med laxen, toppa med teriyakisås och sesamfrön.
4 november 2008

Laddar fler recept...