Japansk sommarlax med sötsyrliga grönsaker

Japansk sommarlax med sötsyrliga grönsaker
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Japansk sommarlax med sötsyrliga grönsaker

14 ingredienser

En grym varmrätt på lax som serveras med fräscha sötsyrliga grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 500 g laxfilé
  • 2 dl teriyakisås
  • 0,5 dl limefrukt, juice
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 dl risvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 0,5 gurka, skalad
  • 6 rädisor
  • 6 champinjoner, skivade
  • 0,5 fänkål, tunt skivad
  • 1 avokado, tärnad
  • koriander, till garnering

Gör så här

  1. Skär laxen i tunna skivor.
  2. Marinera den sedan i lime, salt, teriyakisås och sesamfrö, spar lite sås och sesamfrö till serveringen.
  3. Koka upp vinäger, socker och vatten, låt svalna.
  4. Hyvla gurkan och rädisan till skivor.
  5. Häll lagen på grönsakerna och låt dra i ca 40 minuter.
  6. Servera dem tillsammans med laxen, toppa med teriyakisås och sesamfrön.