Gratinerad hummer med prästost, tomat, dragon och lök

Gratinerad hummer med prästost, tomat, dragon och lök
Foto: Jacob Grange
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Gratinerad hummer med prästost, tomat, dragon och lök

5

11 ingredienser

Hummer är en lyxig och enkel middag som här serveras med ost, tomat och dragon.

Ingredienser

portioner
  • 2 kokta hummrar
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 0,5 klyfta vitlök, hackad
  • 1 dl prästost, riven
  • 12 körsbärstomater, skivade
  • 1 msk dragon, hackad
  • 1 skiva gräslök, hackad
  • citron
  • grönsallad, till servering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Klyv hummern på mitten och ta ur köttet från stjärt och klor.
  2. Rensa skalet från resterande delar.
  3. Skär ner köttet i mindre bitar.
  4. Stek schalottenlök och vitlök i 3min och blanda med övriga ingredienser, salta och peppra.
  5. Fyll skalen med blandningen och tillaga i ugnen 160C i ca 5 minuter.
  6. Servera med en lätt grönsallad och citron.