Fläskfilé med små raggmunkar, broccoli och rårörda lingon
Fläskfilé med små raggmunkar, broccoli och rårörda lingon
9 ingredienser
En saftig fläskfilé med raggmunkar, broccoli och rårörda lingon är gott till middag.
Ingredienser
- 600 g fläskfilé, fri från senor
- 4 potatisar, skalade
- 2 ägg
- salt
- vitpeppar
- smör, till stekning
- olja, till stekning
- 1 broccoli
- rårörda lingon, till servering
Gör så här
- Bryn köttet runt om och tillaga klart det i ugnen. 160˚C i ca 8 minuter eller till en innertemperatur på 65˚ C, det skall inte genomstekas helt.
- Riv potatisarna fint på ett rivjärn, blanda dem med ägg och smaka av med salt och peppar. Stek små plättar i brynt smör tills de får fin färg på båda sidor.
- Koka broccolin i saltat vatten i ca 4 minuter.
- Värm raggmunkarna i ugnen innan servering och skär fläskfilén i skivor. Servera tillsammans med broccoli och rårörda lingon.