Päronpaj med ingefära, kardemumma och vaniljgrädde
Päronpaj med ingefära, kardemumma och vaniljgrädde
10 ingredienser
Söät och god paj med päron som smakar ingefära och kardemumma. Servera tillsammans med grädde som har smak av vanilj.
Ingredienser
- 1 pajskal
- 8 päron, Conferencepäron
- 2 dl rörsocker
- 2 msk vatten
- 1 msk ingefära, riven
- 1 msk kardemumma
- 4 blad gelatin, blötlagda
- 3 dl grädde
- 1 msk vaniljsocker
- färsk citronmeliss, till garnering
Gör så här
- Förgrädda skalet i 180C i ca 4 minuter, låt svalna.
- Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar.
- Karamelisera sockret gyllene i en kastrull.
- Vänd i päronen och koka i ca 10 minuter tillsammans med vattnet.
- Smaksätt med ingefära och kardemumma.
- Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i en mikrovågsugn.
- Tillsätt gelatinet till päronblandningen och häll den sedan i pajskalet.
- Kyl ned pajen väl och skär den i portionsbitar innan servering.
- Vispa grädden med vaniljsockret till lätt konsistens.
- Servera pajen med grädde och citronmeliss