Grillad fläskkarré på ljummen bädd av sallad och spiskumminyoghurt

Grillad fläskkarré på ljummen bädd av sallad och spiskumminyoghurt
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Grillad fläskkarré på ljummen bädd av sallad och spiskumminyoghurt

19 ingredienser

25 min

Fläskkarré är både populärt och tacksamt att grilla. Köttet är väl marmorerat och blir riktigt gott och saftigt.

Ingredienser

portioner
  • 400 g fläskkarré
  • 1 citron
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 fänkål
  • 0,5 zucchini
  • sallad

Marinad:

  • 1 msk honung
  • 1 dl matolja
  • 1 bit ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • tabasco

Spiskumminyoghurt:

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk apelsinsaft
  • 1 krm malen spiskummin
  • 0,5 tsk timjan
  • salt
  • peppar
  • strösocker

Gör så här

  1. Skala löken. Dela den och de övriga grönsakerna i lagom stora bitar för grillning.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en rymlig skål eller bunke.
  3. Lägg ner kött och grönsaker i marinaden.
  4. Blanda yoghurt och apelsinsaft i en skål. Smaka av med kummin, salt, peppar och socker.
  5. Grilla köttet och grönsakerna, cirka 2-3 minuter på varje sida.
  6. Lägg upp köttet tillsammans grönsakerna på en bädd av sallad och servera med såsen.