Räkpaj med broccoli och saffran

22 röster
60 m
4
Räkpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En härlig paj som är perfekt som huvudrätt, lunch eller syndigt kvällsmål. Servera med en fräsch sallad.

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

pajdeg

  • 250 g vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1,5 dl vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 100 g räkor
  • 0,5 g saffran
  • 100 g broccoli
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • muskotnöt, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tärna smöret och lägg i en bunke.
  3. Blanda snabbt ihop med övriga degingredienser och kavla ut degen.
  4. Låt den stå kallt några minuter.
  5. Förgrädda pajskalet i cirka 15 minuter. Sänk därefter värämen till 175 grader.
  6. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör. Fräs räkorna och broccolin och låt svalna.
  7. Vispa upp äggen. Rör ner dem i räkblandningen tillsammans med grädde och saffran och krydda därefter. Häll smeten i det förgräddade pajskalet och baka i ugn cirka 30 minuter.
6 december 2010

Laddar fler recept...