Kyckling med sötsur sås
Kyckling med sötsur sås
21 ingredienser
20 min
Kyckling på asiatiskt vis!
Ingredienser
- 300 g kycklingfilé
- 1 msk soja
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 klyfta vitlök, i skivor
- 1 förp vattenkastanjer
- 2 salladslökar
- 4 msk rapsolja
- salt
- peppar
- jasminris, till servering
Sötsur sås:
- 3 msk morot, finhackad
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1 cm röd spansk peppar
- 1,5 dl kycklingbuljong
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk tomatpuré
- 1 msk olja
- 2 tsk potatismjöl, utrört i lite vatten
Gör så här
- Sötsur sås: Skär och finhacka grönsakerna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.
- Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning.
- Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja.
- Skär grönsakerna i tärningar och löken i centimeterstora bitar. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp.
- Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna 1 minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.
- Servera med jasminris.