Kyckling med sötsur sås

Kyckling med sötsur sås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Kyckling med sötsur sås

21 ingredienser

20 min

Kyckling på asiatiskt vis!

Ingredienser

portioner
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 msk soja
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 klyfta vitlök, i skivor
  • 1 förp vattenkastanjer
  • 2 salladslökar
  • 4 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • jasminris, till servering

Sötsur sås:

  • 3 msk morot, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 cm röd spansk peppar
  • 1,5 dl kycklingbuljong
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 msk olja
  • 2 tsk potatismjöl, utrört i lite vatten

Gör så här

  1. Sötsur sås: Skär och finhacka grönsakerna. Hetta upp olja i en kastrull och fräs grönsakerna. De ska inte ta färg.
  2. Blanda ner de övriga ingredienserna utom redningen. Koka upp och tillsätt redningen under omrörning.
  3. Skär kycklingfilén i tärningar och marinera i soja.
  4. Skär grönsakerna i tärningar och löken i centimeterstora bitar. Hetta upp en panna och tillsätt hälften av oljan när pannan ryker. Bryn vitlöken och tillsätt köttet. Fräs i 1-2 minuter och tag upp.
  5. Tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna 1 minut, häll tillbaka köttet. Tillsätt den sötsura såsen och rör om. Smaka av.
  6. Servera med jasminris.