Löjromscocktail

Löjromscocktail
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Anders Levén
Anders Levén

Löjromscocktail

0

9 ingredienser

20 min

En lyxig inledning på middagen.

Ingredienser

portioner4
  • 4 ägg
  • 120 g löjrom
  • 2 schalottenlökar (eller 1 gul lök)
  • 1 knippe dill
  • citrontimjan, färsk
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 msk smör
  • vitpeppar, grovmalen
  • havssalt

Gör så här

  1. Koka äggen i en kastrull med vatten i cirka 2 minuter.
  2. Finhacka löken och låt löjrommen rinna av ordentligt i sil eller på en bit papper. Stek brödskivorna utan kanter i smör och lägg dem på papper.
  3. Skala ägget och lägg det i bottnen på ett cocktailglas. Toppa med löjrom format till ägg, lök i en hög, en rejäl dillvippa och smulad citrontimjan.
  4. Strö över peppar och eventuellt några droppar citron. Skär brödet på diagonalen och servera till.