Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Kurser
Sök
visa meny för konto
Löjromscocktail
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Löjromscocktail
0
Spara
Av:
Anders Levén
Från:
Köket
9
ingredienser
20 min
En lyxig inledning på middagen.
Fest
Förrätter
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
4 ägg
120 g löjrom
2 schalottenlökar (eller 1 gul lök)
1 knippe dill
citrontimjan, färsk
4 skivor vitt bröd
1 msk smör
vitpeppar, grovmalen
havssalt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka äggen i en kastrull med vatten i cirka 2 minuter.
Finhacka löken och låt löjrommen rinna av ordentligt i sil eller på en bit papper. Stek brödskivorna utan kanter i smör och lägg dem på papper.
Skala ägget och lägg det i bottnen på ett cocktailglas. Toppa med löjrom format till ägg, lök i en hög, en rejäl dillvippa och smulad citrontimjan.
Strö över peppar och eventuellt några droppar citron. Skär brödet på diagonalen och servera till.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut