Löjromscocktail
Löjromscocktail
9 ingredienser
20 min
En lyxig inledning på middagen.
Ingredienser
- 4 ägg
- 120 g löjrom
- 2 schalottenlökar (eller 1 gul lök)
- 1 knippe dill
- citrontimjan, färsk
- 4 skivor vitt bröd
- 1 msk smör
- vitpeppar, grovmalen
- havssalt
Gör så här
- Koka äggen i en kastrull med vatten i cirka 2 minuter.
- Finhacka löken och låt löjrommen rinna av ordentligt i sil eller på en bit papper. Stek brödskivorna utan kanter i smör och lägg dem på papper.
- Skala ägget och lägg det i bottnen på ett cocktailglas. Toppa med löjrom format till ägg, lök i en hög, en rejäl dillvippa och smulad citrontimjan.
- Strö över peppar och eventuellt några droppar citron. Skär brödet på diagonalen och servera till.