Chokladpannacotta
Chokladpannacotta
4 ingredienser
3h 25 min
Denna milda och krämiga pannacotta förbereds gärna i god tid. Servera gärna med färsk frukt, färska bär, eller en bärsås.
Pannacotta är italienska och betyder kokt grädde.
Ingredienser
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk strösocker
- 100 g mjölkchoklad
- 0,75 gelatinblad
Gör så här
- Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
- Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
- Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
- Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon.