Alloco med piment och rökt lax

Alloco med piment och rökt lax
Foto: Tv4

Alloco med piment och rökt lax

Av: Alice - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 m

Friterade matbananen fyllda med lök serverade med en smakrik och krämig laxröra blir en annorlunda och lyxig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Alloco

  • 8 matbananer, mogna
  • 0,5 gul lök
  • salt
  • rapsolja

Piment

  • 0,5 dl olja
  • 2 gula lökar
  • 3 tomater
  • 0,5 habanero
  • salt
  • 125 g rökt lax,
  • 1 buljongtärning

Gör så här

Alloco

  1. Ta bort skalet på bananerna och skiva dem i små bitar.
  2. Skiva löken, lägg den i bananskivorna och salta. Värm oljan i en kastrull och fritera i 10-15 minuter.

Piment

  1. Värm lite olja i en kastrull. Hacka löken, tomaterna och habaneron och lägg i oljan tillsammans med salt och låt puttra 5-8 minuter.
  2. Tillsätt laxen och ett halvt glas vatten. När det tjocknat, tillsätt buljongtärningen och låt puttra i cirka 10 minuter.