Alice spaghetti all’aragosta med hummer

Alice spaghetti all’aragosta
Foto: Tv4

Alice spaghetti all’aragosta med hummer

Av: Axel - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 m

Den här ljuvliga pastarätten kan bli en riktig fullträff till kvällens middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Axel - Stockholm laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 humrar
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 chilifrukt
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 citroner (ekologiska)
  • 1 kruka persilja
  • 2 burkar krossade tomater
  • tomatpuré
  • 4 dl vitt vin, torrt
  • 1 msk honung
  • 500 g linguine
  • 50 g smör
  • olja (ej olivolja)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och ta ut köttet från hummern. Grovhacka köttet och lägg åt sidan.
  2. Dela tomaterna på hälften och lägg åt sidan
.
  3. Hacka chilin och vitlöken.
  4. Tvätta citronen noga. Riv citronskalet och blanda zesten med hackad persilja.
  5. Fräs skalen från hummern i olja i några minuter. Använd endast de stora bitarna skal eftersom de ska fiskas upp sedan.
  6. Tillsätt hackad chili och vitlök några minuter, löken ska inte hinna bli för brun
.
  7. Tillsätt tomaterna och vitt vin. 
Låt koka ca 5 minuter. Smaka av.
  8. Ta bort skalen när du känner att såsen fått fin smak av hummer.
  9. Tillsätt 1 msk honung.
  10. Koka pastan i ordentligt saltat vatten. Ta upp pastan 1 minut före koktidens slut och lägg den i såsen.
  11. Tillsätt 1 dl av pastavattnet i såsen.
  12. Rör runt och tillsätt smöret och hummerköttet.
  13. Hetta upp några sekunder precis innan servering.
  14. Tillsätt citron- och persiljezesten och servera.