Alice spaghetti all’aragosta med hummer

koket.se
Alice spaghetti all’aragosta
Foto: Tv4

Alice spaghetti all’aragosta med hummer

Av: Axel - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

30 m

Den här ljuvliga pastarätten kan bli en riktig fullträff till kvällens middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Axel - Stockholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 humrar
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 chilifrukt
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 citroner (ekologiska)
  • 1 kruka persilja
  • 2 burkar krossade tomater
  • tomatpuré
  • 4 dl vitt vin, torrt
  • 1 msk honung
  • 500 g linguine
  • 50 g smör
  • olja (ej olivolja)

Gör så här

  1. Skala och ta ut köttet från hummern. Grovhacka köttet och lägg åt sidan.
  2. Dela tomaterna på hälften och lägg åt sidan
.
  3. Hacka chilin och vitlöken.
  4. Tvätta citronen noga. Riv citronskalet och blanda zesten med hackad persilja.
  5. Fräs skalen från hummern i olja i några minuter. Använd endast de stora bitarna skal eftersom de ska fiskas upp sedan.
  6. Tillsätt hackad chili och vitlök några minuter, löken ska inte hinna bli för brun
.
  7. Tillsätt tomaterna och vitt vin. 
Låt koka ca 5 minuter. Smaka av.
  8. Ta bort skalen när du känner att såsen fått fin smak av hummer.
  9. Tillsätt 1 msk honung.
  10. Koka pastan i ordentligt saltat vatten. Ta upp pastan 1 minut före koktidens slut och lägg den i såsen.
  11. Tillsätt 1 dl av pastavattnet i såsen.
  12. Rör runt och tillsätt smöret och hummerköttet.
  13. Hetta upp några sekunder precis innan servering.
  14. Tillsätt citron- och persiljezesten och servera.