Risotto med saffran

Risotto med saffran
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Alexandra Zazzi
Alexandra Zazzi

Risotto med saffran

32

8 ingredienser

Risotto kommer från Italien och är en av de mest populära rätterna där. Här blir risotton lite lyxigare med saffran.

Ingredienser

portioner4
  • 4 dl avioriris
  • 0,5 förp saffran
  • 1 gul lök
  • 2 msk grädde
  • 2 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 3 msk parmesanost, färskriven
  • 2 msk vitt vin

Gör så här

  1. Täck botten av en tjockbottnad kastrull med oljan. Lägg i den finhackade löken och fräs ihop med riset. Rör om hela tiden och häll i buljongen lite i taget. Blanda ut saffranet med lite buljong och häll i. Häll i vinet efter ca 10 minuter. När riset är "al dente" (med tuggmotstånd) rör ned osten och grädden, smaka av med salt och vitpeppar och låt vila under lock 5-10 minuter före servering.