2 tsk torkad timjan (eller ett par blad från en kruka)
200 g fetaost
Tomatsås
1 förp tomat [400 g]
1 gul lök, finhakad
1 tsk kinesisk soja
Grekisk potatissallad
1 rödlök, i skivor som får ligga i vatten några minuter så dom inte blir lika starka
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 kg färskpotatis
10 svarta oliver kalamatas
0,5 dl citron, pressad
0,5 citron
Gör så här
Håll skärmen tänd
Skiva auberginen och salta skivorna. Ställ åt sidan ca 15 min.
Stek köttfärsen tillsammans med vitlök i 0,5 msk smör och 0,5 msk olivoljan. Salta och krydda med peppar och timjan.
Tillsätt tomatsåsen och låt koka ca 5 min på svag värme.
Krama ur ev vätska och stek aubergineskivorna mjuka i resten av oljan och smöret.
Varva aubergineskivorna med köttfärssås och hyvlad fetaost. Servera med grekisk potatissalad.
Tomatsås: Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i löken och färden mjuk på svag värme ca 5 min. tillsätt tomaterna med sitt spad och krydda med sojan
Koka upp och sjud på svag värme under lock ca 10 min. Rör om något gång under tiden.
Potatissallad: Koka potatisen i 15 – 20 min kolla med en sticka om den känns färdig. Låt potatisen svalna lite klyva dom i mitten och blanda löken oljan peppar oliver och citronen garnera med en halva citronklyftan.