Prawns Koh Phi Phi

Foto: TV4
Prawns Koh Phi Phi
17 ingredienser
30 min
Prawns Koh Phi Phi - hot chili tiger prawns.
Receptet är beräknat för 4-6 personer.
Dryckestips
Valpolicella Monti Garbi Ripasso.
I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 800 g black tiger räkor, upptinade råa
- 1 krm lökpulver
- 2 krm vitlökspulver
- 2 krm ingefära
- 2 krm koriander
- 2 krm svartpeppar
- 2 tsk chiliflakes
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl smör
- ca 3 cm färsk ingefära
- 2-3 klyftor vitlök
- 2 chilifrukter
- 1 tsk smör
- 2 klyftor vitlök
- 1 kruka färsk koriander
- 1-2 mango, mogna alt djupfryst
- 8-12 träpinnar, ca 2 dm långa
Gör så här
- Tina upp en förpackning på 1000 gr stora råa black tiger räkor, som ger ca 36 – 38 räkor.
- Skölj räkorna och lägg dem på ett par ark hushållspapper. Torka av dem och lägg över i en skål.
- Blanda ihop alla torra kryddorna och strö över räkorna.
- Rör om ordentligt så att alla räkor blir kryddade.
- Täck över och ställ undan i kylskåpet.
- Skär ingefära, vitlök och chili i små bitar.
- Blanda ihop och fräs blandningen i smör i en stekpanna i ca en minut och ställ åt sidan.
- Skala mangon och skär parallellt med kärnan tills du får 2 skivor. Skär skivorna i smala remsor.
- Häll olivolja och smöret i en wok och koka upp på hög värme.
- Lägg i räkorna och stek dem i ca 4 minuter. Rör om regelbundet. Efter ca 3 minuter tillsätt blandningen på ingefära, vitlök och chili.
- Pressa i vitlöken och rör om.
- Ställ woken åt sidan och trä räkorna på pinnarna. 3 räkor på en pinne, 2 pinnar per portion. Häll över resterande olja och kryddorna från woken.
- Dekorera med koriander och mango.