Maguro tataki - lätt halstrad tonfisk med soja, ingefära, vitlök och gräslök

Foto: TV4
Maguro tataki - lätt halstrad tonfisk med soja, ingefära, vitlök och gräslök
5 ingredienser
15 min
Åke Nordgrens vackra tonfisk. Välj själv hur mycket av varje ingrediens du behöver.
Ingredienser
- 1 bit tonfiskfilé
- japansk soja
- salladslök (eller gräslök)
- färsk ingefära
- färsk vitlök
Gör så här
- Skär tonfisken i bitar cirka 3x2 centimeter i omkrets och 10 till 12 centimeter långa.
- Skala och riv den färska ingefäran mycket fint.
- Skala och riv den färska vitlöken mycket fint. Finhacka löken.
- Häll upp lite soja i en skål.
- Lägg i en klick färsk riven ingefära och vitlök och strö lite finhackad lök.
- Halstra tonfisken, i stekpanna eller med gasbrännare. Tonfisken ska vara helt rå inuti.
- Skär upp tonfisken i cirka 5 små bitar och lägg upp snyggt på diagonalen så man ser den råa ytan.